Sådan gik '16-festivalen
 
SUSÅ FESTIVAL
– Tre sensommerdage med ny musik

Uropførelse, hviskende sangperformance, ny musik fra Portugal, digte ledsaget af guitarduo, musik for solist, for duo, trio, kvartet og musik for stort ensemble.

I weekenden 2.-4. september blev den 24. Suså Festival afholdt i Grønnegades Kaserne i Næstved med en overflod af musikoplevelser.

I løbet af de tre dage var der mulighed for at høre i alt 10 koncerter med musik af 31 komponister. Programmet lagde fredag fra land med koncerter med to mindre ensembler, nemlig danske SNOW MASK TRIO og den tyske TRIO vis-à-vis. Om aftenen åbnede festivalen et Vindue mod Portugal med ensemblet GMCL fra Lissabon med ikke færre end 10 musikere. Ensemblet gav et fascinerende indblik i de sidste 30 års portugisiske samtidsmusik.

Lørdag var det tid til et af de store danske ensembler, nemlig ATHELAS SINFONIETTA COPENHAGEN, som spillede to koncerter med værker af 5 danske komponister. Ved den anden koncert uropførte Athelas Hans Henrik Nordstrøms værk Sphinx. Lørdag kunne man også møde komponisten RUNE GLERUP i samtale med Max Fage-Pedersen og høre guitarduoen DUO DYBRO/NORMAN i samspil med digteren NIELS FRANK.

Søndag bød på en duo og en solist, nemlig DUO DUOL og saxofonisten HENRIETTE JENSEN. Desuden to imponerende koncerter med norske CIKADA STRYGEKVARTET, som sluttede dette års Suså Festival af.

Festivalen har været velbesøgt, både af et fast og vedholdende stampublikum, af mange komponister og ikke mindst af en stor gruppe af gymnasie og MGK-elever fra Sjælland og Lolland-Falster. Det unge publikum har inden festivalen haft besøg af komponister som del af Suså Festivals animationsprojekt.

Næste års fylder Suså Festival 25 år og er klar med nye musikoplevelser i Grønnegades Kaserne i Næstved i weekenden 1.-3. september 2017.


Menu
Til forsiden
Velkommen
Program '17
Billetter og information
Bykort over Næstved
SUSÅ-CD
Fotos | 2015 | 2016 |
Sådan gik 2016 festivalen
Indlæg af Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow
Links