Velkommen
 
Den sidste SUSÅ FESTIVAL

Suså Festival har igennem 26 år været et årligt tilbagevendende mødested for vor tids kompositions-musik - et ”gyldent møde” mellem komponister, tilhørere og udøvere. Tre intense dage, hvor fremragende solister og ensembler fra ind- og udland præsenterede spændende ny kammermusik og tværgående indslag.

Nu er festivalen gået over scenen på Grønnegades Kaserne KULTURCENTER i Næstved for sidste gang. Vi fejrede overgangen fra august til september i det fineste vejr og med en lang række fantastiske musikere, komponister og ”publikummere”.

Her i 2018 åbnede vi et Vindue mod Irland og præsenterede Concorde Ensemble fra Dublin. Over scenen gik også ensemblet med otte kontrabasser Ludus Gravis fra Italien, duoen Holmertz/Karlsson fra Norge, mezzosopranen Christina Holm Dahl, forfatterkoncertens makkerpar Pablo Llambías og bratschisten Mina Fred, pianisten Jonas Olsson fra Sverige, en komponistsamtale med Anders Brødsgaard og endelig Athelas Ensemble fra København. Suså Festival findes ikke længere, og det er en beslutning, som er truffet i enstemmighed i festivalens ledelse. I 26 år har vi lagt mange mange timer som arrangører og organisatorer, og det har været rigtigt sjovt og spændende. Derfor er det også vores håb, at musikken lever videre andre steder, og at andre vil tage udfordringen op.

Tak for nu!
Anne Kristine Smith

Kunstnerisk ledelse:
Henrik Bay Hansen, Anna Klett & Hans-Henrik Nordstrøm


Menu
Til forsiden
Velkommen
Program '18
Billetter og information
Bykort over Næstved
SUSÅ-CD
Fotos | 2017 | 2018 |
Sådan gik 2018 festivalen
Indlæg af Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow
Links